Skip to main content

Class 6 Maths Questions Answer

Class 6 Maths Questions Answer

class 6 maths


1. Write the smallest whole number.

 

Ans. 0

2. Write the next three natural numbers after 10.

 

 Ans. 11,12,13

 

3. Write the smallest natural number.

 

Ans. 1

 

4. Write the predecessor of 1000.

 

Ans. 999

 

5. Write the predecessor of 999.

 

Ans. 998

 

6. Write the successor of 999.

 

Ans. 1000

 

7. Write the successor of 1000.

 

Ans. 1001

 

8. Write the smallest even number.

 

Ans. 2

 

9. After 999, write the next three natural numbers.

 

Ans. 1000, 1001 ,1002

 

10. What are the total numbers between 3 and



9, including 3 and 9?


Ans. . 7


For more questions for 

NCERT Class 6 Maths Worksheet

Comments

Popular posts from this blog

Lessons-Worksheets-Question Papers-CBSE Class 2 English

Lessons-Worksheets-Question Papers-CBSE Class 2 English CBSE 2nd Class English – One and Many  In this blog, we share the spelling rules used in the concept of  One  and Many. When there is only one of a naming word (noun), it is said to be a  singular noun . When a noun shows more than one, it is said to be in the  plural . We can add  –S, -es, -ves or ies  to show that there is more than one noun.  For example,  we say many birds, four biscuits, six brushes. But for the students of  Class 2 , it’s very difficult and confusing to understand where to use  s , es, ves or ies  in the form of many. Don’t worry, it looks difficult, but it is very easy as in grammar each concept has a set of rules that need to practice. Noun ending with  –s, -x, -o, -sh, -ch, and –ss  form plurals by taking  –es. Look at these pairs of words: Bus – Buses Brush – Brushes Continue ..... Click here ...

Class 3 English Practice Grammar Worksheet -The Adverb

 Class 3 English Practice Grammar Worksheet -The Adverb Class 3 English – The Adverb – Kinds of Adverb Fill in the blanks with suitable Adverbs of place. Choose from the box.  Up               outside                       everywhere                 back                down      away          here                           there                     ...

Allotment of DIN (Director Identification Number)

Allotment of DIN (Director Identification Number) CS professional course :  Section 153 of the Companies Act, 2013 read with Rule 9 of the Companies (Appointment and Qualification of Directors) Rules, 2014 Every individual intending to be appointed as a director as a director of a company shall make an application for allotment of Director Identification Number (DIN) to the Central Government in such form and manner and along with such fees as may be prescribed. Rule 9 of Companies (Appointment and Qualification of Directors) Rules, 2014 (1) Every Individual, who is to be appointed as a director of a company shall make an application electronically in Form DIR 3, to the Central Government for the allotment of a DIN along with such fees as provided in the Companies (Registration Offices and Fees) Rules, 2014. (2) The Central Government shall provide an electronic system to facilitate submission of an application for the allotment of DIN through the portal on the MCA21...